Elever jobbar med miljö och idéer om nya typer av soptunnor

0
1908

Karin Murberg på Kyrkmons skola i Sundsvall berättar:

“Kyrkmons skola deltog i ‘Håll Sverige rent’ och elever plockade skräp och förundrades över hur mycket skräp som slängdes på marken. En idé kom från elever om att de skulle göra något åt saken. De ritade och målade exempel på hur nya soptunnor skulle locka folk att slänga skräp på rätt ställe. Vi ville sprida våra idéer och kontaktade miljökontoret och de bjöd in oss att komma dit och visa och berätta. Där möttes vi och all personal var samlad för att träffa eleverna som var 26 st. Eleverna visade sina idéer och de hängdes upp på Miljökontoret.

En elev ringde till Radio Västernorrland och till Sundsvalls tidning någon dag innan och berättade om vad vi skulle göra. Vi var med i direktsändning i radio när vi var på väg in till kommunhuset. Sundsvalls Tidning var på plats för att intervjua elever.”

Vill du kontakta Karin och höra mer om hur de gjorde så maila henne på karin.murberg@edu.sundsvall.se